Seveda. Našo blagajno je popolnoma enostavno namestiti na katerokoli napravo. Je tudi zelo enostavna za uporabo. Pokličite nas na: 070 860 812 in vodili vas bomo čez celoten postopek namestitve in aktivacije.
Naša blagajna je prilagojena vam in vašemu podjetju. V ceni mesečnega najema imate vključene popolnoma vse posodobitve blagajne skozi celo leto (tako zakonske, kot tudi programske). Razlogov za uporabo naše blagajne je več kot dovolj.
Blagajno si lahko prenesete iz Google Play trgovine ali AppStore-a. Zaženete aplikacijo in vnesete notri svoje podatke. Aplikacija vas bo sama vodila naprej. Le sledite navodilom. V primeru, da potrebujete pomoč, nas pokličite na: 070 860 812 ali pošljite e-mail na info@hubtie.si in z veseljem vam bomo pomagali.
Glede na specifiko vašega dela smo razvili tri različne HubTie POS davčne blagajne (storitve, trgovina in lokal). Vse tri so popolnoma brez začetnih stroškov in z že vključenimi vsemi posodobitvami.
Mesečna uporaba osnovnega paketa znaša že od 11,90 €. Naše pakete preverite tukaj.
Program je zasnovan za delovanje brez internetne povezave (offline mode), tako da lahko blagajno uporabljate tudi takrat, ko vam internetna povezava ni na voljo. Račun še vedno natisnete. Kasneje, ko pa boste prišli v stik z internetom, se vam bodo računi ob ponovnem zagonu aplikacije, avtomatsko poslali na FURS in davčno potrdili.
Ne, ne potrebujete nove opreme. Za delovanje potrebujete telefon/tablico ter tiskalnik preko katerega natisnete račun. Aplikacijo pa si naložite preko Google Play trgovine ali AppStore-a. Potrebujete le še tiskalnik in že ste pripravljeni za poslovanje.
Za uporabo naše blagajne potrebujete tablični računalnik/telefon, stacionarni ali prenosni računalnik ter prenosni ali stacionarni tiskalnik. Če potrebujete pomoč pri izbiri opreme, so vam na voljo strokovnjaki ekipe HubTie POS.
Če je oprema na zalogi, bo prispela k vam v najkrajšem možnem času. Če ni, prej preverite rok dobave pri našem svetovalcu. Poštnina je brezplačna. Lahko pa se dogovorite tudi z našim strokovnjakom in vam opremo osebno dostavi in namesti ter prikaže delovanje same blagajne.
Spletna pisarna vam omogoča enostavno izdajanje računov, dobavnic, prevzemnic ipd., zato lahko v vsakem trenutku vidite kakšno je stanje vaših zalog.
PIN kode se dodelijo vsakemu zaposlenemu posebej, tako da je možno razlikovanje med več uporabniškimi računi. Uporabniškim računom se lahko kreirajo uporabniške pravice za delo s programom (delavec, poslovodja, administrator).
 
Seveda lahko. HubTie POS je blagajna, pri kateri imate nadzor 24h/dan, kjerkoli ste. Vse kar potrebujete je internet in lahko spremljajte vašo prodajo kar iz dopusta :)
POS sistem je zgrajen na podlagi fleksibilne platforme. Redno posodabljanje tehnologije in varnostnih zahtev je seveda brezplačno za ves čas vaše uporabe naše storitve. Nadgradnje potekajo samodejno, preko interneta.
Seveda. Blagajna dopušča možnost vezave dodatnih poslovnih enot.
Seveda lahko. Vi nas samo pokličite in pomagali vam bomo pri prestopu k nam. Prestop je za vas popolnoma brezplačen.
Copyright © 2023 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio
zapri Na spletnih straneh HubTie uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.