5 načinov za izgubo vaših strank

02. 07. 2015 - By Ana @HubTie
Če bo vaša stranka doživela slabo pomoč strankam, jo boste skoraj zagotovo izgubili. Pri tem ni nujno, da bo izkušnja tako grozna, dovolj je že, če stranka začuti rahlo pomanjkanje skrbi ali brezbrižnost, pa se že lahko začne spraševati, ali želi še naprej poslovati z vami. Če se želite temu izogniti, razmislite o naslednjih stvareh, ki odganjajo kupce.

Stranke ne pozdravite

Kako se počutite, ko vstopite v trgovino, v kateri stoji nekaj uslužbencev, ki se ne potrudijo, da bi vas pozdravili? Občutek ni ravno prijeten, kajne? Še zdaj se spomnim primera, ko sem pred leti prenočil v hotelu in doživel precej ignorantski odnos receptorja. Le-ta je bil popolnoma zaposlen s tipkanjem na svoj prenosni računalnik. Po nekaj minutah stanja poleg njegovega pulta je končno dvignil pogled in dejal, da se mi takoj posveti, pa je kljub temu trajalo še nekaj minut, preden me je vprašal, kaj želim. Čeprav je bil kasneje prijazen z menoj, mi je še zdaj ostalo v spominu neprijetno čakanje.

Ne pokažete zanimanja in skrbi za stranko

Skrb je bistven del storitve za stranke in nekaj, kar ne morete ponarediti. Stranke vedo, kdaj ste resnično zaskrbljeni in so v tem primeru pripravljene marsikaj narediti. Po drugi strani ravnodušnost ubija odnose.                      
 
Stranke ne poslušate

Včasih je potrebno preprosto prenehati govoriti in prisluhniti stranki. Četudi že vnaprej veste, kakšen je problem in kako bi ga rešili, stranka še vedno želi, da jo poslušate. Če se bo stranki zdelo, da ji ne prisluhnete, četudi boste rešili problem, bo dobila občutek, da noče več poslovati z vami. 

Ne odzovete se na stranko

Kako se počutite, ko prijatelju pošljete sporočilo, e-mail ali ga kličete in ne dobite odziva? Frustrirano? Enako se počutijo vaše stranke, ko se podjetje ne odzove na njene težave ali pritožbe. Zato poskrbite, da se boste ažurno odzivali na vse komentarje vaših strank.

Stranki ne kažete hvaležnosti

Ljudje imamo potrebo po občutku cenjenosti. Ne pozabite tega pri poslovanju z vašimi strankami, ki pri vas zapravljajo svoj čas in denar. Povejte jim, da ste jim hvaležni in da jih cenite. Če tega ne morete storiti osebno, jih obvestite prek elektronske pošte ali drugih načinov obveščanja.

1
Copyright © 2022 HubTie, AM Plus d.o.o., Vse pravice pridržane. | Izdelava MMstudio